Здраве
Видяна: 1556
Здраве
5 неща, които ни състаряват

Някои ежедневни навици могат значително да ни състарят. Ако човек иска да изглежда млад по-дълго време, трябва да полага необходимите грижи не само за тялото, но и за духа. Предлагаме ви списък с няколко неща, които бързо ни състаряват:

Стрес

Виновникът за толкова много негативи – от нарушения на съня, до напълняване и отслабване на имунитета. Доказано е, че стресът ускорява биологичното стареене.

Събирането на тен

Безкрайните часове на плажа вредят сериозно на кожата. Прекаленото излагане на слънце я състарява и води до появата на петна и бръчки.

Избягвайте да се печете под жаркото слънце в най-горещите часове и не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти не само на плажа.

Недоспиване

Всички знаем какво е да се събудим с тъмни кръгове под очите. Недоспиването също може да предизвика качване на килограми, проблеми с паметта и концентрацията, липса на енергия и нездрав вид на кожата.

Прекалено много или неподходящ грим

Макиажът прикрива несъвършенствата, но ако е неподходящ, може видимо да ви състари.

Непълноценно хранене

Храните се само веднъж дневно? Консумирате предимно тестени изделия, сладкиши и газирани напитки? Със сигурност това ще има необратими последици за тялото ви. Променете начина си на хранене сега, за да не съжалявате в бъдеще. Храненето е нашето безценно лекарство.

Специалисти съветват да приемате достатъчно количество цветни плодове и зеленчуци, риба, зехтин, кисело мляко. Доказано е, че те намаляват вредите, които слънцето нанася на кожата и помагат за преждевременното състаряване на кожата.