Бялата лястовица
Видяна: 252
Бялата лястовица
Балканска винена фиеста с кауза

Шестото издание на Балканския винен конкурс и фестивал ще се проведе на 3 и 4 юни в Гранд Хотел София. Събитието за поредна година ще обедини професионалисти и любители най-добрите балкански вина. А тази година стартира и една много стойностна кауза – кампания против рака на гърдата.

Инициативата е част от световната кампания #winelover against cancer, започнала през 2015 г. и набрала над 20 000 последователи. Целта й е повишаване на осведомеността относно заболяването и начините за превенция.

Средствата от продадените билети за конкурса, както и от специално закупени на място фланелки, ще бъдат дарени за онкоболни пациенти, които преминават лечение или се нуждаят от такова.

По време на фестивала ще могат да бъдат дегустирани над 500 вина и балканско гурме. Освен това гостите ще могат да научат интересни подробности от света на виното в поредица майсторски класове и лекции.

Билети за цялото събитие и съпътстващата програма можете да закупите на адрес: http://www.balkanswine.eu/bg/pages/Festival/Tickets/. На 4 юни от 17:00 ч. ще бъде изтеглен печелившият за голямата награда на BIWC 2017 – винен тур за двама. Всеки може да участва със своя билет за фестивала.