Бялата лястовица
Видяна: 979
Бялата лястовица
Благотворителен маратон подкрепя деца

Благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2016 събра 14 730 лв., които ще бъдат дарени на фондация „За Нашите Деца“, за да може повече деца да останат със семействата си. Тазгодишният спортен маратон се утвърди като най-мащабното междуфирмено състезание, организирано за четвърти път от спортен клуб „Бегач“ с подкрепата на Пощенска банка.

Всяка година в България над 1500 деца се разделят със своите родители, притиснати от тежки обстоятелства, като близо 900 от тях са бебета под 1 годинка. Така те попадат в социални домове, лишени от обич, внимание и развитие. Събраната сума на маратона е почти двойно по-голяма от миналогодишната и благодарение на нея екип от специалисти на фондация “За Нашите Деца” ще работи с родители в затруднено положение, при които има риск да изоставят децата си, като ги подкрепи активно и им помогне да преодолеят трудностите.

Общо 259 отбора от 107 компании, от различни бизнес сектори, се включиха в щафетното бягане Postbank Business Run 2016, което се проведе в неделя 05.06.2016 на територията на Бизнес Парк София. Инициативата събра 1 036 души. За втора поредна година към бегачите се присъединиха и 40 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run.

За четвърта поредна година победител в състезанието е SAP Top Team от компанията SAP Labs с рекордното време от 57:39 минути. След тях се подреди отборът на СУ „Св. Климент Охридски“, а на трето място се класира екипът на Ambelino.