Здраве
Видяна: 79
Здраве
Четири освежаващи летни храни

Правилният избор на добра храна през летните месеци ще ви помогне да се почувствате изпълнени с енергия и лекота. Можете да разгледате нашите здравословни предложения за горещия сезон.

Диня

Динята има над 90% водно съдържание, което я прави идеален избор за летните месеци. Тя не само ще ви поддържа хидратирани, но и ще ви помогне да се отървете от излишното количество сол, трупащо се в организма.

Домати

Доматите са богати на калий. А защо е важен този елемент за вас през лятото? Калият помага да се намали нивото на натрий в организма, а това, от своя страна, намалява досадното усещане за подуване, характерно за летните месеци. Доматите, които са с приблизително 95% водно съдържание, ще ви поддържат хидратирани, а и са нискокалориен източник на витамин C и антиоксиданти.

Краставици

Краставиците съдържат веществото кверцетин – антиоксидант, който намалява подуването. И това не е всичко – съдържат още вода, витамин C и даже мъничко натрий, които ви поддържат хидратирани и предпазват от задържане на течности.

Киви

Едно от най-големите предимства на кивито е съдържанието на естествения ензим актинидин, който помaга да се преработят протеините. Кивито е богато на разтворими и неразтворими фибри, а те подобряват храносмилането и ви карат да се чувствате леки.