Любопитно
Видяна: 9618
Любопитно
Филми, които ще ви разтърсят ЧАСТ 1

Има филми, които са способни да докоснат сърцето на всеки, независимо от неговата възраст или пол. Тези филми свирят по най-тънките струни на нашата душевност, оставят траина следа в съзнанието ни и са способни да преобърнат начина, по който възприемаме света около нас. Именно такива филми подбрахме за вас в следващатта класация - те са не само вдъхновяващи и разтърсващи, но дават и важни уроци за живота:

Мостовете на Медисън

Този филм разказва страстната любовна история между Франческа - домакиня, попаднала в капана на скучното ежедневие в Айова и Робърт - фотограф, пристигнал в Медисън да заснеме фотоесе за National Geographic. Режисьор е великият Клинт Истууд, а филмът се е превърнал в класика, способна да разплаче всеки.

Хачико - История за кучето

Създаден по действителен случай за безкрайно предано на стопанина си куче порода Акита Ину, този филм има един от най-разтърсващите сюжети в историята на киното. Силната връзка между кучето и неговия стопанин, изградена от обич и лоялност, кара сърцата на зрителите да затуптят учестено. Всеки ден Хачико чака своя стопанин да се завърне на железопърната гара, докато един ден трагедия променя живота, но не и предаността на кучето.

Вината в нашите звезди

Филмът е създаден по едоименния бестселър на Джон Грийн. Хейзъл Грейс е 16 годишно момиче с прогресивна форма на рак, което прекарва дните си предимно вкъщи, отдадена на любимите си книги. Майката на Хейзъл я изпраща на посещеня в групови срещи за подкрепа, където тя среща изключително птимистичния млад мъж Огустас, който е в ремисия повече от година. Двамата веднага са привлечени един от друг и започват завлядяваща и драматична връзка.

В преследване на щастието

Филмът е въхновен от истинската история на Крис Гарднър - търгоец от Сан Франциско. Крис е инвестирал всички свои спестявания в машина, която не може да продаде. Жена му го напуска, губи къщата си и принуден да живее на улицата, Крис се опитва да отгледа и възпита малкия си син сам и да пробие през брокерска стажантска програма. Този невероятен филм ни учи да вярваме в себеси и никога да не губим надежда.

В небето

Много хора мислят, че това е забавен анимационен филм за деца и той всъчност е точно това. Но в същото време ни разазва за силна любовна история, трагична, но изпълнена с надежда. Младият Карл Фридриксън среща момиче на име Ели и те веднага стават приятели. Години по-късно двамата се женят и мечтаят да отпътуват за Райските водопади, където да си построят къща. Няма да ви разкажем какво става по-нататък, но ако решите да гледате този филм не пропускайте да приготвите пакет кърпички - някои сцени ще ви накарат да изплачете очите си.

Очаквайте още в ЧАСТ 2