Красота и стил
Видяна: 604
Красота и стил
Идеално време за сияйна кожа!

С края на лятото е време да кажем сбогом и на бронзовия загар. За съжаление хубавият тен си има своята цена. Тя е суха, повяхнала кожа загубила своята еластичност, нови финни линии и пигментни петна. Ако не се погрижим за нея навреме, дехидратацията и загубата на ценни мазнини ще доведат до усещане за болезнена сухота и опъване през зимата.

Добър начин да го направим е химическият пилинг. Поради специфичността на процедурата и риска от нежелани странични реакции е добре да се прави от доказан специалист, който да прецени необходимите съставки и тяхното количество според типа кожа и степента на увреждане.

Според конкретните спецификации химическият пилинг може да бъде три основни типа - повърхностен, средно-дълбок и дълбок.

Активни съставки при повърхностния пилинг са плодовите ензими. Компонентите в тиквата, боровинката, ананаса и папаята връщат сияйния вид и еластичността на суха и чувствителна кожа. Широко използвани са винената,ябълковата и лимонената киселина, които редуцират леки форми на акне, розацея, повърхностни пигментни петна.

Млечната киселина също е с по-щадящо действие. Тя хидратира и избистря тена.

Гликоловата киселина, в зависимост от концентрацията й, се употребява, както за повърхностен, така и за средно-дълбок пилинг. Подобрява слънчевите увреждания, вида на финните линии и бръчици, изглажда и прави кожата по-нежна. Салициловата киселина пък се препоръчва за по-мазни и склонни към акне кожи, свива разширените пори. Тук спада и трихлороцетната киселина, която е с малко по-агресивно въздействие. Тя се използва в борбата с бръчки, белези от акне и упорити пигментни петна.

Дълбокият пилинг се използва рядко. Само при крайна необходимост. Карболовата киселина е често използвана за това. С нея се третират по-дълбоки бръчки, белези и стрии.

Пилингът е отличен метод за връщане на блясъка и сияйния вид на вашата кожа след изтощителните слънчеви бани. Възстановява щетите от липсата на достатъчна хидратация и я подготвя за предстоящите студени дни. За да има добър ефект, е необходимо да се направят няколко процедури по мнение на специалиста и да се поддържа с добра ежедневна козметика.

В нашия сайт www.portalzakrasota.com можете да откриете елитни салони за красота, където можете да се доверите на доказани професионалисти.

Не забравяйте,че кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя ни пази от външни въздействия и заслужава да се грижим подобаващо за нея, а есента е идеалният момент да го направим.