Любопитно
Видяна: 547
Любопитно
Как да „презаредиш“ сама с няколко нискобюджетни трика

Често умората от интензивната работа, грижите вкъщи и старанието да помагаме на хората около нас ни карат да се чувстваме отпаднали и изтощени. За да бъдем отново освежени и изпълнени с нови сили трябва да отделяме време и за себе си. Качественото презареждане не е непременно свързано с харчене на големи суми пари. За вас сме подготвили няколко нискобюджетни трика, които ще ви накарат да се почувствате по-добре и изпълнени с енергия.

1. Домашни спа процедури

Не е необходимо да се отдадете на заслужена почивка само в професионален спа център. В такъв можете да превърнете и своя дом. Запалете навсякъде ароматизирани свещи и махнете всичко, което ви се струва излишно и ненужно. Под душа или във ваната не използвайте прекалено гореща вода. Най-добре е да приглушите осветлението. Можете да си пуснете лека мелодична музика за релаксация. Ексфолирайте тялото, пригответе си домашна маска за лице и не забравяйте да се наслаждавате на всеки миг.

2. Изберете хубав филм или книга

Сменете спалното бельо, запалете любимата си свещ и се гушнете под меките завивки. Отпуснете се и изберете най-подходящия метод за релакс - гледайте хубав филм или четете интересна книга.

3. Какво обичахте да правите като деца

Да се разхождаш в парка, рисуваш, да играеш на карти или да свириш на китара. Припомни си за нещо, което си обичал да правиш като малък и му се наслади отново.

4. Поканете приятелки на „кафе“ или „чаша вино“

Ако кулинарните приключение те разтоварват, може да приготвиш домашни сладки/соленки, които да споделиш с приятелки на чаша кафе или вино. Ако пък готварските умения не са твоята сила, можеш да се възползваш от ваучерите за храна за вкъщи, които са също нискобюджетен вариант.