Красота и стил
Видяна: 2621
Красота и стил
Как да си направим опушен грим

Тенденциите в макиажа се променят непрестанно, но „опушеният“ поглед винаги остава на мода. Това е отличен избор за вечерен грим. Как лесно да постигнем ефекта “smokey eyes” вкъщи?

1. Почистете добре лицето и нанесете равна основа, върху която ще нанасяте грима.

2. Подчертайте горния клепач с тъмносив/черен молив. Оформете котешки поглед, като започнете с нанасянето на тънка линия, която постепенно да се удебелява от средата към външния ъгъл на окото. Долният клепач се очертава с по-тесни линии. За хора с по-малки очи се препоръчва очертаване само на 1/3 от долния клепач.

3. С помощта на широка четка за очи или апликатор нанесете светлите сенки във вътрешния ъгъл на окото и оформете лека сянка под веждите.

4. В центъра на клепача може да нанесете контрастни сенки (втори цвят) с помощта на по-тънка четка. Най-тъмният цвят (трети) се нанася върху външния ъгъл, като внимателно се очертава горната част от клепача. С чиста четка плавно прелейте различните нюанси, за да не се получава силен контраст.

5. Нанесете тъмни сенки на долния клепач с по-тънка четка. Те трябва да бъдат поставени възможно най-близо до миглите, за да не се получава дебела линия.

6. Може да използвате очна линия, за да очертаете горния клепач по цялата му дължина. Нанесете спирала.