Красота и стил
Видяна: 1859
Красота и стил
Как да запазим лака върху ноктите си по-дълго

Вечният аксесоар – красивият лак за нокти винаги привлича погледите. Но как да го запазим по-дълго, така че да не се налага да се лакираме ежедневно? Предлагаме ви няколко практични съвета:

Почиствайте добре нокътната плочка

Ако не почиствате ноктите преди полагане на лака, той няма да се задържи дълго. Това се дължи на естествената мазнина, която се събира и прави лака по-нетраен.

След премахването на стария лак, задължително измивайте ръцете с вода и сапун. Лакирайте след като ноктите са идеално сухи.

Разтривайте ноктите с ябълков оцет

Ябълковият оцет е страхотен помощник в домашния маникюр. Разтрийте ноктите си с тампон, напоен с оцет. Киселината в оцета ще премахне идеално наслояванията по ноктите. Оставете ноктите да изсъхнат за няколко минути.

Използвайте масло за кутикули

За най-добър ефект се препоръчва ежедневната му употреба.

Задължително поставяйте основа

По този начин ще избегнете бързото лющене, размазване или лошо нанасяне. Важно е да изчакате основата да изсъхне много добре – за поне десетина минути.

Нанасяйте тънки слоеве

Положете най-малко два пласта. Важно е обаче да не прекалявате с дебелината на слоевете. Всеки пласт трябва да бъде тънки, така че лакът да не се размаже или да се образуват капковидни издутини.

Лакирайте прецизно връхчетата

Лющенето тръгва именно от връхчетата. Лакирайте ги прецизно от край до край, но внимавайте отново слоят да не бъде твърде плътен.

Съхранявайте лака на хладно място

По този начин ще избегнете бързото сгъстяване, което прави лака по-труден за нанасяне.