Любопитно
Видяна: 341
Любопитно
Най-ексцентричните ресторанти в света

Ако и сте любители на ексцентричното хапване, следващите редове са за вас. Подбрахме някои от най-нестандартните ресторанти, които може да посетите.

Голо хапване - Испания

Преди няколко месеца на Канарските острови отваря врати ресторант, който позволява на клиентите си да бъдат чисто голи. Innato Tenerife се радва на широка популярност и посреща гости от цял свят.

Идеята на ресторанта е да създаде максимално естествената обстановка за хранене. Използването на всякакви технологични джаджи е абсолютно забранено. Самото място се осветява единствено от свещи. Храната се сервира в глинени съдове и една вечеря би струвала около 150 долара.

Собствениците споделят, че за тях хигиената в ресторанта е от най-голяма важност. Клиентите седят на специални рециклируеми подложки за еднократна употреба, а докато стигнат до мястото си, трябва да носят халат. Готвачите носят дрехи, така че няма място за притеснение.

Ресторантът - затвор в Италия

Това е мястото, където най-трудно ще си резервирате маса, тъй като всички готвачи, сервитьори и сомелиери излежават дълги присъди. Fortezza Medicea е 500–годишен годишен затвор, където от 2006 г. насам се провежда нещо подобно на социален експеримент.

Представете си какво е усещането да ви обслужват едни от най–закоравелите престъпници. Гостите се настаняват в големи стаи с обикновени дървени пейки - истинска затворническа атмосфера.

Ресторантът без сервитьори - Германия

Първият автоматизиран ресторант в света е ’s Baggers в Нюрнберг. Там няма сервитьори, а системата вече е патентована. Клиентите си поръчват чрез различни мобилни устройства. Храната пристига на нещо подобно на поточна линия. Единствено готвачите все още са хора.

"Клиниката" – Сингапур

Храната в нетипичния ресторант приема формата на странни научни експерименти – пяна, течен азот, дори се използва ултразвукова техника за смесване, като се получават уникални емулсии. Обстановката имитира болница. Може да наблюдавате гастрономите как „оперират“ храната ви в отворената кухня под светлините на операционната. Ястията се сервират върху хирургически маси, докато гостите седят върху блестящи позлатени инвалидни колички. Стряскащо, нали?!

Подводен ресторант Ithaa – Малдивите

Този ресторант е първият подводен ресторант стил аквариум и би се харесал на повече хора. Построен е на 5 метра под повърхността на Индийския океан и се намира между лагуна и коралов риф. Разполага само с 12 места, но предлага на своите посетители спираща дъха 180-градусова гледка.