Здраве
Видяна: 245
Здраве
Най-големите грешки, които допускаме със слънцезащитните кремове

Замечтахте ли се за море? А знаете ли как да се предпазите от вредните слънчеви лъчи, които могат да доведат до ред здравословни проблеми и преждевременно стареене на кожата? Ето 5 грешки, които лесно може да избегнете това лято.

1. Повечето от нас еднократно нанасят слънцезащитен крем сутрин. За да е ефективен обаче, продуктът трябва да се използва всеки път преди излагане на слънце, поне 30 минути по-рано. В противен случай повишаваме риска от увреждане на кожата.

2. Друг често срещан проблем е, че не използваме достатъчно слънцезащитен продукт. Повечето хора употребяват половината или дори по-малко количество от предпазния крем. Щедро нанасяйте 2 милиграма на всеки кв. см. от вашата кожа. Ако се чудите колко точно е това – д-р Елизабет Хейл, дерматолог от медицинския център „Лангон“ при Нюйоркския университет, казва „Трябва да нанасяте количество, равно на пълна чаша за шот.“

3. Не забравяйте да нанасяте лосион на всеки 2-3 часа през целия ден.

4. Хората често пропускат и важни зони като деликатната област около очите, където кожата ни е по-тънка и белезите на стареенето се появяват много по-бързо.

5. Не на последно място е и схващането, че кожата се нуждае от защита, само когато слънцето грее силно. Вредните UV лъчи, обаче са факт, дори когато времето е облачно.