Фитнес и спорт
Видяна: 1159
Фитнес и спорт
Отслабване с кардио тренировки

Неизменна част от постигането на добри и по-бързи фитнес резултати е кардио тренировката. Kардио тренировка е фитнес жаргон за тренировка/упражнения, които натоварват сърдечно-съдовата система. Такива могат да се нарекат всички упражнения, които повишават честотата на сърдечния ритъм и циркулацията на кръвта.

Кардиото е един от инструментите за създаване на калориен дефицит, който води до загуба на тегло. Друг такъв инструмент е диетата.

Загубата на тегло е страничен ефект от негативен калориен баланс. Някои предпочитат да консумират повече храна и да тренират повече, докато други предпочитат да налагат повече ограничения в храната и да правят минимално кардио.

Кардиото все пак остава почти задължителен елемент, независимо дали целта е намаляване на излишни мазнини и редуциране на тегло, или покачване на мускулна маса и поддържане на по-добра спортна форма.

Примери за кардио тренировки са:

  • бързо ходене;
  • каране на колело или на велоергометър (статично колело), кростренажор;
  • тичане;
  • качване на стълби;
  • бягаща пътека;
  • скачане на въже и други.

Начин на изпълнение:

1. Изберете си любима кардио дейност.

2. В началото използвайте нисък интензитет, който ви позволява да извършите поне 15 минути активност без почивка.

3. Удачно е стартирате с по-лек кардио вариант. Например бавно изкачване на стълби и слизане, за да може да направите цяла тренировка.

Колкото по-интензивна е кардио тренировката, толкова по-голямо увеличение би се забелязало върху метаболизма на спортуващия.

Източник: stanimirmihov.com