Любопитно
Видяна: 973
Любопитно
Пет филма, които ще ви накарат да почувствате ритъма на танца

Ако все още не сте избрали подходящ за вас спорт, можете да обърнете внимание на танците. За вас подготвихме няколко от най-добрите филмови заглавия през последните години, посветени на това красиво изкуство.

Флашданс – Flashdance (1983)

Тази 80-тарска класика разказва историята на Алекс – млада жена, която се издържа, работейки като заварчик през деня и като екзотична танцьорка вечер. Алекс обаче не спира да мечтае да бъде приета в балетно училище. „Флашданс“ е филм, който създава добро настроение и ще ви мотивира с музикалното изпълнение на Айрийн Кара “What a Feeling”.

В ритъма на танца – Step Up (2006)

Първият от поредица от 5 филма, „В ритъма на танца“ веднага се превърна в любимец на публиката със своите енергични танцови сцени и запомняща се любовна история. Химията между двамата главни герои беше толкова силна, че се пренесе и в истинския живот, където на Чанинг и Джейна Тейтъм им предскои скоро да отпразнуват 8-та си годишнина от сватбата.

Запази последния танц – Save the Last Dance (2001)

Джулия Стайлс, известна с ролята си в екшън поредицата за агент Борн, тук пресъздава образа на Сара, момиче, което наскоро се е отказало от мечтата си да стане балерина. След като среща новия си приятел, Сара открива друго творческо вдъхновение, запалвайки се по хип-хопа.

Хъни – Honey (2003)

„Хъни“ е филм за красива и непреклонна хип-хоп хореографка, изиграна от чаровната Джесика Алба. По пътя към успеха, Хъни се изправя пред трудни избори в опитите да отстоява себе си.

Ти водиш – Take the Lead (2006)

Говорейки за запомнящи се филми за танци, няма как да подминем невероятната роля на Антонио Бандерас в „Ти водиш“, вдъхновена от истинска история. Испанският секссимвол умело влиза в образа на учител по бални танци, преподаващ на група проблемни деца. С много хумор и разнообразна музика, Бандерас печели сърцата на учениците си – както и на публиката.