Любопитно
Видяна: 2386
Любопитно
Топ 10 на най-добрите плажове в Гърция

Екзотичните гръцки острови са една от световните топ дестинации, примамващи огромни тълпи от туристи. Кой не мечтае да се потопи в тюркоазено сини води и да стъпва по ситно златист пясък? Палитрата от гръцки острови и плажове е толкова голяма, че е трудно да изберете къде да прекарате почивката си. Ето защо, за да улесним вашия избор, днес ще ви представим 10 от най-красивите плажове в Гърция.

1.Плажът Саракинико (Sarakiniko Beach) в Милос

Млечнобели вулканични скали, изваяни в интригуващи фигури от вятъра и вълните. Каменни арки, подводни пещери, бял пясък, тесни пътеки и кристално сини води - това е Саракинико.

2.Плажът Миртос (Myrtos Beach) в Кефалония


Този удивителен плаж, намиращ се в северозападната част на остров Кефалония в Йонийско море, сгушен между планините Агиа Динати и Калон Орос, е буквално спиращ дъха. Безспорно най-известният на острова, той трябва да бъде включен във всеки списък за топ плажове в Гърция. Бял пясък, фини камъчета, лазурни води, в подножието на невероятно високи скали - веднъж видян, той е незабравим.

3.Плажът Порто Кацики (Porto Katsiki Beach) на остров Лефкада

Порто Кацики е най-известният плаж на остров Лефкада, разположен на югозападната страна на острова. Името на този плаж буквално означава "пристанище на козите". Над впечатляващия залив има паркинг и няколко плажни бара, за да може да се насладите на спиращата дъха гледка към Йонийско море.

4.Плажът Навагио (Navagio Beach) на остров Закинтос

Друг самотен остров, до който може да стигнете само по вода. Дълбоките сини води, впечатляващите отвесни скали и пещери и едрият бял пясък правят Навагио един от най-красивитe гръцки плажове, а изоставения на брега кораб Панайотис превръща този плаж в едно наистина специално място.

5.Сарти (Sarti Beach) на Халкидики

Сарти е един от най-големите плажове в Ситония с дължина около 2,5км. Той е популярно място за почивка, комбиниращо красотата на планината и морето, кристално чистата вода и пясъчните плажове.

6.Елафониси (Elafonissi beach) на остров Крит
Най-хубавият плаж на остров Крит - Елафониси. Намира се в югозападната част на област Ханя. Той е известен с изключително светлия си бял пясък с леки, едва доловими розови нюанси. Плажът представлява плитка лагуна и е обявен за защитена територия.

7.Плажът Балос (Balos Beach) на остров Крит

За съжаление няма снимки, които могат да илюстрират красотата на това вълшебно място. Това е един от най-удивителните закътани плажове с мек пясък и екзотична вода. В непосредствена близост до плажа на Balos е уединен, необитаем остров Gramvoussa със средновековен замък на върха.

8.Плажът Симос (Simos Beach) на остров Елафонисос

Симос е разположен на малкия, екзотичен остров Елафонисос, намиращ се в южната част на Гърция. Едната страна на плажа е за нудисти, докато от другата страна има популярен къмпинг. Все още няма заведения на Симос, тъй че може да се насладите на девствената красота на това място.

9.Заливът Св. Пол (St. Paul) на остров Родос

Това е един от най-красивите плажове на остров Родос славещ се с изключителна чистота и ситен пясък. Водата е топла и особено подходяща да направите няколко гмуркания.

10.Палеокастрица (Paleokastritsa beach), Корфу, Йонийски острови
Палеокастрица е курорт и община в префектурата на остров Корфу.Името в превод означава „Стария замък“. Палеокастрица е курорт разполагащ с прекрасни плажове и хълмисти гористи местности.