Фитнес и спорт
Видяна: 1301
Фитнес и спорт
Упражнения за тонизиране на ръцете без тежести

Жените също се нуждаят от оформени и стегнати ръце. Как да тонизираме тази зона, без да се налага да ходим до фитнес залата?

Лицеви опори на стена

Ако се изпълняват правилно, дават отлични резултати. Те оформят не само ръцете, но и раменете, гърдите и гърба. В допълнение осигуряват сила и издържливост в горната част на тялото. Бонус е това, че нямате нужда от допълнителна екипировка.

Застанете на една ръка разстояние от стената и поставете дланите си върху нея. Ръцете са на широчината на раменете. Отстъпете назад възможно най-много. Направете 3 серии с по 15-20 повторения, като свивате ръцете в лактите. Вдишайте при приближаване към стената и издишайте при оттласкване.

Кофички от мост

Това упражнение е чудесен вариант за стягане на раменете и трицепса. Преди да започнете, загрейте добре китките, лактите и раменете.

Поставете ръцете на широчината на раменете, пръстите сочат стъпалата. Сгънете колената и стегнете корема. С ръце близо до тялото бавно отпуснете горната част на тялото към пода. След това бавно избутайте тялото с ръце в изходна позиция, като пренесете тежестта върху трицепса. В горна точка не разгъвайте ръцете докрай. Дръжте раменете стегнати. Изпълнявайте плавно и контролирано. Направете 2-3 серии с по 10-12 повторения.

Подскоци

Може би не предполагате, че това кардио упражнение действа и за стягане на ръцете. То оформя също корема и бедрата.

Застанете прави с крака на широчината на раменете и ръце до тялото. Скочете и едновременно с това вдигайте ръцете над главата, така че тялото да застане във формата на Х. При стъпване на земята леко присвийте колената, за да омекотите приземяването. В началото може да е прекалено трудно да издържите цяла минута, но се постарайте да правите възможно най-много повторения.