Фитнес и спорт
Видяна: 365
Фитнес и спорт
Възрастта е просто число

Можете ли да повярвате на колко години е тази жена... на 71! Колко жени на тази възраст познавате, които да изглеждат по този начин и най-вече да имат толкова силен и достоен за възхищение дух?

Представяме Ви д-р Хосефина Монтесарио от Веро бийч, Флорида - една от най-възрастните жени бодибилдъри в света. Започва да се занимава с това, когато е на 59 години, за да докаже, че възрастта не е пречка, когато искаш да постигнеш тялото на мечтите си.

"Не поставям ограничения пред себе си. Хората се спират от неща като възраст, националност, пол. Много е разочароващо. Възрастта е начин на мислене" - казва д-р Монтесарио в едно свое интервю.

Тя е от латински произход. Родена е във Венецуела и от малка се занимава с гимнастика. По-късно завършва Физическо възпитание и получава магистърска, а след това и докторска степен по личностно развитие. 16 години преподава в Cambridge Ringe and Latin School в Кембридж, Масачузец. Майка е на две дъщери.

Започва да се занимава с бодибилдинг, след запознанството си със Стив Файстър, който среща на заниманията си по йога. Той я кани в своята фитнес зала и й предлага да й стане персонален треньор. Започва през януари, а юни същата година той я води на първото й състезание в Бредентън Флорида.

Всяка сутрин д-р Монтесарио става в 3, за да чете Библията и медитира. В 4.30 излиза, ходи 3 мили пеша и още 3 мили тича, всичко това последвано от йога и плуване в плажовете на Флорида, докато слънцето изгрява. След това от 8 до 10 е в залата, където прави упражнения за различни мускулни групи, а следобедите й са посветени на почивка, домакински задължения или шопинг. Тя казва: "Не пия, не пуша, не се ядосвам, спазвам балансирана диета и в 8 вечерта гася лампите".

Грижата за тялото и духа винаги вървят ръка за ръка, така че не губете време, а започнете от днес!

Много от най-добрите спортни зали, школи по танци или йога зали в България са при нас. Можете да ги откриете тук: https://www.portalzakrasota.com/fitnes-i-sport/ А в нашия блог можете да прочетете много полезни статии и съвети за правилно хранене и пълноценни тренировки дори в домашни условия: https://www.portalzakrasota.com/blog/fitnes-i-sport/. Ако пък искате да сте в течение на най-новото в света на красотата и спорта, то харесайте фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/portalzakrasota/

И помнете - красотата и младостта са преди всичко здраве и вътрешно усещане!